magazine special: medisch

Ter gelegenheid van ons 35-jarig jubileum is een boekje uitgegeven om mensen die een Burmees of Burmilla verzorgen wat medische kennis door te geven. Hierin hebben we een aantal medische artikelen gebundeld, die zijn verschenen in de rubriek 'Bur-Medisch' in ons kwartaaltijdschrift Club27.
Inna Kliavinia - Asaco
De artikelen zijn van verschillende aard. Veel artikelen bespreken algemene kenmerken en fysieke condities van katten en dus ook van Burmezen en Burmilla's. Zo worden bv. het oog en gebit behandeld. Wij hebben deze informatie niet eenvoudigweg van internet geplukt; onze redactionele medewerker - tevens groot Burmezenliefhebber - heeft ze zelf geschreven en meestal ook de bijbehorende illustraties gemaakt.

Daarnaast zijn er artikelen die een veel voorkomende kwaal bij oudere katten behandelen, zoals dementie of suikerziekte. Deze kwalen komen bij Burmezen of Burmilla's niet vaker voor dan bij andere katten. Wij hopen alleen dat als de bezitters van onze rassen goed op de hoogte zijn van symptomen en aanpak, dat onze dieren dan een optimaal leven hebben in dit opzicht.

Estilia Burmese Cattery - Goana - fotograaf Tunde Hadnagy
Tenslotte zijn er een paar (lange) artikelen waarin praktijkervaring vervat is; de ervaring met de behandeling van ziektes die één van onze abonnees in de loop der jaren heeft opgebouwd en graag aan u wil doorgeven. Hierin staan zaken die u echt nergens op internet kunt vinden.

de ogen van de kat
de neus van de kat
het spinnen van de kat
het gebit van de kat
de panters en kaduke kiesjes, ervaringsverhaal
de dove kat
teken
nierfalen bij de kat
sondevoeding aan volwassen kat, ervaringsverhaal en tips
de oudere kat
artrose bij de kat
dementie bij de kat
suikerziekte bij de kat
glucoosjes en insulientjes, ervaringsverhaal
hoe maak ik een cosy vervoershokje?

1981 - 2019 © Burmezen & Burmilla's Rasclub Club27, burmezen.info | laatste wijziging 1 april 2018