karakter van de Burmees

Burmorion Burmese Cattery - Miras
Met hun intelligente vindingrijkheid kunt u al snel geconfronteerd worden. Burmezen haten gesloten deuren en het kleinste bovenlicht of deurkiertje, opent een weg naar buiten, met alle gevaar van dien. Veel Burmezen zijn ook zeer behendig in het openen van deuren. Ze springen met hun gespierde poten even op een deurkruk en de rest volgt vanzelf. Ronde deurknoppen kunnen helpen, maar enkele Burmezen weten ook daar raad mee: springen, knop stevig geklemd tussen de voorpoten, beetje heen en weer zwaaien en hoppa, het is gelukt, de deur is open.

De meest efficiënte methode die de Burmees hanteert om deuren open te krijgen, is tevens de simpelste: Een gesloten deur, daarachter het baasje, mogelijk ook nog in een lekker warm bed, waar je als rechtgeaarde Burmees bij hoort; geen nood, vergezeld van een enorm spektakel blijft uw lieverdje uuuuren, onvermoeibaar, tegen de deur krabben. Desnoods poogt hij zich een weg door het beton te graven .... Tien tegen één dat de deur geopend wordt! Burmezen zijn dus ook 'doorzettertjes'. Het is maar dat u het weet!

Burmezen over ..... Burmezen

Inmiddels heeft u al gelezen dat wij oospronkelijk komen uit wat nu Thailand heet en dus eigenlijk Oosterse katten zijn. Misschien heeft u ook al door dat wij een soort apart zijn. Niet dat ons uiterlijk erg spectaculair is, maar ons karakter is dat zeker wel. We zijn gek op mensen, zitten dolgraag op schoot en met onze aangeboren Oosterse bescheidenheid, liggen wij als het even kan, als eerste in uw bed.

Ook zijn wij intelligent en nieuwsgierig; bij voorkeur zitten wij dan ook op dat artikel van de krant, dat u nèt probeert te lezen. Wij worden graag en veel geaaid; zowel voor u als voor ons een genot, door onze superzachte vacht.

En, last but not least, wij produceren een beschaafd geluid. Wij zijn geen kleine schreeuwertjes.

1981 - 2019 © Burmezen & Burmilla's Rasclub Club27, burmezen.info | laatste wijziging 1 april 2018